miércoles, 3 de diciembre de 2008

167 Km, 9400m+, 20h56 "UTMB" HOME O MAQUINA? Bravo Kilian!!




Igual que sempre he pensat que les muntanyes estan allà perque algú les puji...
Algú va dir... "Que los récords están para romperlos"

Recordant ara ja fa quasi 4 anys... El meu gran amic David, company de tants i tants entrenos, tantes i tantes competis i tantes i tantes juergas. Ens embarcavem en una aventura que només semblava assequible per uns pocs malalts de l´ultrafons o les curses extremes.

Algú va copiar de la mítica "Carros de Foc" una ruta circular pel Parc Natural Cadí Moixeró, anomenada "Cavalls del vent". Constava de segellar el pas pels 8 refugis que formen el Parc en el menys temps possible. Pues bé... Era una ruta pensada per fer-la en 4 o 5 dies,pernoctant en algun d´aquests refugis d´alta muntanya, qualsevol muntanyenc amb un nivell mitjà estaria capacitat per fer-la.

Fins aquí no ens motivava gens perque era algu "fàcil" per nosaltres, ara be... La cosa va canviar quan aquest mateix circuit, qualificant-lo com una cursa extrema d´alta muntanya només apte per superatletes, proposen com "el repte" la modalitat sky-running...

Tot aquell que aconsegueixi segellar tots els refugis en menys de 24h entrarà al elitista ranking d´sky-runners. IMPOSSIBLE??? Com molt be diu "Adidas" "impossible is nothing".

El repte es va aconseguir sobradament, després nostre van venir altres malalts que també ho van aconseguir. Pero fins fa pocs dies no m´he acavat de creure el que ens va dir el guarda del refugi de Cortals de l´ingla, quan segellava la nostra tarja i després de 15h de nervis,emoció, llàgrimes,moments horribles tant meus com del compi, i a punt d´acavar el repte amb el refugi final Lluís Estassen sota el Pedraforca.

Paraules textuals del guarda... "Ha vingut un tal Kilian Jornet... encara no m´ho crec... m´ha dit que ha sortit de Niu de l´àliga a les 15h i ha arrivat aquí a les 18:50h".

Nosaltres ens mirem flipats i pensem... Otro flipao!, Nosaltres haviem tardat 6h, anavem fortíssims i aquest tiu ens havia tret 2:10h? No ens ho creiem fins que poc temps després va marcar el record de la prova en 9:50h (100km, 10000m+ acumulats). Si,si... La mateixa ruta que poc temps abans estava pensada per fer-la en 5 dies... No comments.

Sempre hem pensat, que no pot ser que un tiu et tregui 6h en aquesta cursa sense retallar o sense que vagi en moto, i menys quan nosaltres estem entrenant com animals, quan un Marató es converteix en un simple entrenament de cara al gran repte.

Pues ara si que ja no tinc paraules... KILIAN JORNET! Campió del mon de curses de muntanya, marcant el record absolut a la cursa extrema de muntanya més dura del mon, la Ultra trail du Montblanc.

I que per un moment penséssim que no eram bons,je,je

Arreveure

No hay comentarios: